fredag 15 mars 2013

Gruppträning

Vill slå ett slag för gruppträning. Tidigare har jag varit en sån som bara vill gå för mig själv med musik dunkandes i öronen, tycker fortfarande att det är viktigt att gå och bara fokusera 100% på sig själv under träning.
MEN något som är väldigt bra och skiljer sig från egenträning är att träna i grupp. Du har en instruktör som visar teknik, övningar, nytänkande och pushar på dig. Du har en hel grupp runt dig som utför samma övningar som dig - vilket betyder att man blir pushad att inte "vara sämre", någon som håller ögonen på en så man jobbar på och pushar sig till det yttersta. Finns ingen tid att slappa mellan övningarna och gå in halvhjärtat ;)
Och det som också är så härligt med gruppträning är att ni kan ge beröm till varandra, någon som säger "bra jobbat" och ser hur hårt man jobbar.

Som instruktör för massa gruppträningar så ser man "stammisarna", medlemmarna som kommer med rutin varje vecka, jag ser hur de gör framsteg, de ökar vikterna på ActicPower, klarar av att stå upp genom en hel låt på spinning, goda resultat visar sig, bättre tekniker och bara en slående motivation.
Att de blir motiverade gör att jag också blir motiverad, man ser hur de kämpar på och det gör att jag älskar mitt jobb.
Det är viktigt att få beröm ibland, att någon annan förutom sig själv ser hur hårt man jobbar. Alla måste vi få en liten ego-boost :)

Så gå på egenträning och känn kontakt med musklerna, gå gruppträningar och bli pushad, eller ta med en vän och träna - men se till att det inte bara blir massa snack, det kan ni spara till efter träningen :)

2 kommentarer:

  1. Efter tre år på gym (och med en syster som går på en himla massa pass) så låter det verkligen otroligt roligt att ha massa människor runt omkring sig som fokuserar på samma träning och övningar som en själv! Ska utan tvekan prova på det :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det måste du :D Synd att det inte finns så jättemycket i Köping... Men ett par olika gruppträningar finns det ju! :) Ibland behöver man någon som håller ögonen på sig så man inte slappar för mycket ;)

      Radera