måndag 19 maj 2014

Spara pengar-tipset!

Förra helgen så var Markus ute och fiskade med ett par jobbarkompisar och det slutade med att mackan drog upp 2st stora, fina lyrtorskar!
I lördags lagade jag till den ena - helstekt i ugnen! Gjorde ett par snitt på sidorna, lite smörklickar både uppepå och inne i firren (torsk är rätt magert kött, så man kan med fördel ta rätt mycket smör) med en kryddblandning av salt, vitpeppar och citronpeppar, skjutsade in plåten i nedre delen av ugnen i ca 175°c i ca 30-40min.

Tog ut den och drog bort skinnet och ryggraden, då följer de flesta benen med. La upp bitar av fisken på tallriken tillsammans med kokt potatis, sallad och citron, och så hällde jag på lite av det smälta smöret som blir kvar i plåten. Det är riktigt gott och fullt av smaker från kryddorna!!

Det blev rätt mycket kvar efter vi hade ätit upp, så av resterna så gjorde jag en fisksoppa med potatis, purjolök, zucchini, krossade tomater, chili och blandade kryddor. ASGOTT!

Så där har vi tipset - fånga en egen firre!!! Det ger mat i flera dagar med billiga tillbehör som potatis och grönsaker :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar