söndag 6 juli 2014

Grillad kyckling och varm potatissallad

Grillad kyckling, marinad:
Grillolja
Olivolja
Sweet chilisås
Teriyakisås
Ingefära
Vitlök
Dragon

Häll allt i en påse, rikligt av alla ingredienser - more is more liksom. Behövs inget salt, t.ex teriyakisåsen är ganska salt i sig.
Låt det ligga så länge som möjligt, gärna över natten, men minst 1h. Knåda lite extra så tränger smakerna in i kyckligen och det blir mört och gott :)
Släng på grillen och grilla bara tills det exakt har gått över från rått till färdigt!! Här väljer jag att citera en kollega: "Livet är för kort för att äta torr kyckling".

Fräsch, varm och riktigt god potatissallad:
Valfri potatis
Zucchini
Purjolök
Sockerärtor (runda/tjocka)
Fältsallad/machesallad

Vinägrett:
Finhackad färsk chili
Salladskryddor
Olivolja
Vitvinsvinäger

Skär potatisen i små tärningar och koka som vanligt. Medans du kokar potatisen så hackar du upp zucchini, purjolök och sockerärtorna och steker dom ganska fort i lite smör.
Blanda den varma potatisen med grönsakerna. Häll på vinägretten och blanda till sist in salladsbladen!
Det låter kanske lite konstigt med varm sallad, men fält/machesallad passar rätt bra att bli lite varm :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar